Archív článků

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 61 až 70 z celkem 109 článků.
802_20200827_105207.jpg

Milan Koubek v rozhovoru o dorostenecké kategorii

Druhou sezónu v čele dorosteneckého týmu začíná trenér Milan Koubek. Dorostenci pokračují ve stejném tréninkovém systému tréninků jako minulý rok, který jim přináší kondiční a halové tréninky přesně půlené. Jak je oblíbený trenér prozatím spokojený s letní přípravou, co očekává od UNYP Cupu a mnohem více se dozvíte v rozhovoru.

800_20200825_102151.jpg

Kateřina Levínská: Při zranění na hřišti je pro mě velmi těžké zůstat v klidu

Sportovní fungování našeho klubu by bez ní bylo prakticky nemožné. Stará se o všechna různá zranění, vážnější i ta méně vážná. Tréninky pod ní většinou bolí, ale každý ví, že jsou pro něj ty nejlepší. Řeč je samozřejmě o naší skvělé fyzioterapeutce Kačce Levínské. O jejím životním příběhu, práci fyzioterapeuta, či co ráda dělá pro uvolnění hlavy po těžkých dnech čtěte v rozhovoru!

795_20200818_102402.jpg

“Každá minuta v “A” týmu je ohromná zkušenost,, říká sokolský talent Vojta Rusin

Ze Rtyně v Podkrkonoší do pardubického dorostu, během sezóny se postupně propracovat do juniorského týmu a ještě během letní přípravy si odbýt premiéru v “A” týmu. Tento ideální scénář potkal člena juniorského týmu Vojtu Rusina. Jak prožíval první zápas v “A” týmu, jak jde spojit florbal se školou, či jak těžká byla aklimatizace ve zcela novém prostředí a mnohem více se dozvíte v rozhovoru.

792_20200810_114422.png

Martin Zozulák hodnotí letní přípravu na sezónu 2020/2021

Po individuální části přípravy v červenci se od srpna budou hráči “A” týmu scházet ke společným tréninkům. Po herní zkoušce v rámci turnaje Prague Challenge se nyní SOKOLI budou upínat k pohárovým utkáním a poté ke startu Superligy. Své dojmy o první části přípravy, očekávání ke druhé části, či zápasech v poháru nám sdělil hlavní trenér A-týmu Martin Zozulák.

791_20200730_115107.jpg

Jan Bílý se loučí s klubem SOKOLI Pardubice

Jan Bílý – urostlý obránce, kterému není cizí tvrdá hra do těla, a na hřišti se nebojí ukázat emoce. Mistr světa v hokejbale, pro kterého byla florbalová nejvyšší soutěž další sportovní výzvou. Pardubičtí fanoušci mohli „Whita“ v červenobílém dresu Sokolů vídat celkem tři celé sezóny. V loňské sezóně pak Honza vyslyšel prosby z klubu a nastoupil jako obranná pomoc do bojů o záchranu. Teď ale přichází definitivní konec Jana Bíleho v SOKOLI Pardubice.

790_20200707_121846.jpg

Tomáš Číhař: Byl to suprově strávený čas s prima lidmi

Aby mohl klub být plně funkční a plnil svou hlavní roli, kterou je výchova mladých sportovců, v žádném případě se neobejde bez nadšených a obětavých lidí, kteří sportu věnují svůj volný čas a snaží se mladým florbalistům předat něco ze sebe a pomoci jim v jejich vývoji. Jsou to trenéři. Jedním takovým byl dlouhá léta v našem klubu i Tomáš Číhař, který se nyní rozhodl svou trenérskou aktivitu ukončit.

788_20200629_103556.jpg

Radek Formánek: Atmosféra je super, dřeme na každém tréninku

Konec jara a léta už tradičně patří nepříliš oblíbené letní kondiční přípravě na novou sezónu. Pod vedením nového trenéra Martina Zozuláka absolvoval tým první dva měsíce přípravy, společnou víkendovou akci, a i první herní turnaj. Jak vidí kondiční část přípravy kapitán týmu Radek Formánek? Co je podle něj největší změna oproti loňsku a proč v první herní přípravě došlo na drobnou potyčku s protihráči se dočtete v rozhovoru níže

786_20200623_113645.jpg

„Jsme příliš upnutí na výsledek a unikají nám další principy rozvoje potenciálu,“ říká David Vavruška

Jako mentální kouč pomáhal už na konci loňské sezóny sokolskému A týmu. Teď se jeho spolupráce se SOKOLI rozšiřuje na trenéry a rodiče pardubického klubu. David Vavruška je úspěšný fotbalový trenér, nyní působí u mládeže FK Mladá Boleslav a mentální koučink má jako zajímavý doplněk k trenérské praxi. Jak vnímá náš klub nebo jaká nejčastěji se sportovci řeší témata se dočtete v rozhovoru níže.

780_20200509_150529.jpg

"Přechod mezi dorostem a juniorkou je asi ten nejtěžší", soudí sokolský talent Petr Křinka

V pardubickém klubu se v mládežnických kategoriích scházejí florbaloví šikulové z celého kraje. Jedním z nich je i Petr Křinka, který patří k prvním odchovancům sokolské florbalové akademie a momentálně střílí góly v dorostu pod vedením trenéra Milana Koubka. Pár zápasů si Petr zahrál i v juniorském týmu a jeho florbalová kariéra má slušně našlápnuto. Jak se dá spojit hraní se školou a jaké je vysněné florbalové angažmá pardubického odchovance se dozvíte v rozhovoru.

777_20200420_104850.jpg

„NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE VYTRVALOST. VYPLATÍ SE, “ ŘÍKÁ LOUČÍCÍ SE BRANKÁŘ JAKUB LEVÍNSKÝ.

Od sezóny 2012/2013 byl Jakub Levínský stálicí pardubického brankoviště. Nejúspěšnější gólman Sokolů posbíral kompletní sbírku medailí z turnaje Czech Open, probojoval se s týmem do premiérového play-off a byl u vítězství v Poháru. Teď se rozhodl v nejvyšší soutěži skončit. Co ho k tomu vedlo? Jaké byly jeho začátky v pardubickém mužském týmu? To, i další zajímavosti čtěte v následujícím rozhovoru.