Archív článků

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 71 až 80 z celkem 109 článků.
774_20200408_114917.jpg

LADISLAV ŠTANCL HODNOTÍ SVÉ PŮSOBENÍ U MUŽSKÉHO TÝMU

Ladislav Štancl předává trenérskou štafetu u pardubického týmu Martinu Zozulákovi. Jeho dvě a půl sezóny u ʺAʺ týmu přinesly spoustu úspěchů i o něco méně šťastné chvilky. Rozhodně je ale Láďova stopa nesmazatelná – první postup do play-off, vítězství v poháru. S končícím trenérem jsme se ohlédli za jeho cestou, která začala skokem do rozjeté sezóny a teď se uzavírá.

772_20200405_124358.jpg

PETR VOKÁL HODNOTÍ SEZÓNU JUNIOR "B" TÝMU

Junior B tým SOKOLI Pardubice existuje teprve jednu sezónu a bohužel ji kluci nemohli odehrát celou. I tak se ale ukázalo, že vytvořit tento druhý juniorský tým, byl dobrý krok. V čele této kategorie stojí Petr Vokál, který je jeden z trenérů rekrutovaných z řad rodičů našich malých Sokolů. Jaká byla jeho první sezóna s juniorským „béčkem“? To se dozvíte v rozhovoru níže

764_20200323_104202.jpg

„Když mě z legrace varovali, že si mě vytáhnou do A týmu, nebral jsem to vážně. Pak ale skončila sranda,“ usmívá se legenda sokolského brankoviště

Pozornému sokolskému fanouškovi neuniklo, že v několik posledních zápasech letošní sezóny se na lavičce týmu SOKOLI Pardubice objevilo pro mnohé možná nečekané nebo dokonce neznámé jméno – Martin Paukrt. Po zranění, které si nešťastně na běžkách přivodil gólman Jakub Levínský, museli trenéři sáhnout pro osvědčenou zálohu. A tak se ve věku, který je u vrcholových sportovců považován již za pozdní, vrátil na chvíli do týmu jeden z úplně původních hráčů Sokola. Gólman, který má v KLUBU LIGOVÝCH HRÁČŮ číslo 1 a odehrál celkem 81 zápasů v nejvyšší soutěži se rozpovídal v dalším ze série rozhovorů.

663_20190429_115654.jpg

První branka v reprezentaci po 79 vteřinách? Vysněný start, říká Lukáš Kučera

Věkem ještě dorostenec, po celou uplynulou sezonu už ale pardubický útočník Lukáš Kučera nastupoval v juniorské kategorii, kde navíc nebyl rozhodně jen do počtu. V KB lize juniorů nastřílel ve 37 zápasech 42 branek a připsal si také 31 asistencí. I díky těmto číslům se probojoval do národního výběru U17, s nímž absolvoval v minulém týdnu v Chomutově mezinárodní turnaj a při své první reprezentační zkušenosti zaznamenal ve čtyřech utkáních tři góly, k nimž přidal také jednu asistenci.

662_20190425_151546.jpg

Na Sokol nemůžu vzpomínat jinak než fantasticky, říká po konci Jan Bílý

Před dvěma lety přesedlal Jan Bílý z dráhy úspěšného hokejbalisty na florbal, kterému se začal plně věnovat a stal se z něj obránce Sokolu Pardubice. Za pardubický klub odehrál během dvou sezon v nejvyšší soutěži šedesát utkání, v nichž posbíral čtrnáct kanadských bodů (5+9) a dvaasedmdesát trestných minut. Nyní se rozhodl ukončit kariéru ve vrcholovém florbalu, bude se věnovat trénování a znovu také hokejbalu.

659_20190410_151317.jpg

Zapojili jsme mladé hráče a zažili spoustu parádních akcí, hodnotí sezonu juniorů trenér Randa

Pro pardubické juniory už, stejně jako pro A tým, letošní sezona skončila, tu jim ukončila ve čtvrtfinále B play off KB ligy juniorů Ostrava. „Hodnocení uplynulého ročníku je pozitivní. Během něho jsme do týmu zařadili hodně mladých hráčů, dokázali hrát vyrovnané zápasy s týmy z TOP4, najezdili asi o 3000 kilometrů méně než minulý rok a zároveň zažili spoustu parádních akcí. Se sezonou jsem spokojený a konec ve čtvrtfinále B je asi zrcadlem toho, jak kvalitní kádr jsme měli,“ říká v posezonním hodnocení hlavní trenér juniorů Milan Randa.

656_20190328_083655.jpg

Sezona mi ukázala strašně moc. Ať je to jakkoliv, je super vyhrát poslední zápas sezony, říká trenér Štancl

A tým Sokola Pardubice vstoupil do nové sezony pod vedením Ladislava Štancla a jeho asistenta Jana Černohorského, kteří sice nastoupili na lavičku již v závěru minulého ročníku, nyní to pro ně ale byla celá premiérová sezona v Tipsport Superlize. Kádr prošel větší obměnou a v průběhu soutěže se potýkal s výkonnostními výkyvy, povedlo se mu ale získat dvě trofeje, navíc se v play down zachránil nejrychlejším možným způsobem.

655_20190323_103453.jpg

První místo nás těší. Cílem je postup na závěrečný turnaj do Plzně, říká trenér dorostenců Formánek

Také pardubičtí dorostenci už mají za sebou základní část, po které mohli slavit prvenství ve skupině C 1. ligy dorostenců. Z dvaceti utkání vybojovali čtyřicet devět bodů za šestnáct vítězství, jednu remízu a tři porážky. Do vyřazovacích bojů jdou tak z nejlepší pozice a v první sérii, kde se utkají s Uherským Brodem, budou mít v neděli 24. března na Dašické výhodu domácího prostředí.