Archív článků

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 11 až 20 z celkem 26 článků.
805_20200831_131137.jpg

David Žáček garantem mladších žáků

Pokračujeme v představování trenérských týmů našich mládežnických kategorií. Tentokrát přijde na řadu trenérský tým kategorie mladších žáků, který také prošel drobnými změnami ve svém složení.

798_20200826_160452.jpg

Garantem kategorie elévů bude David Petržela

Kvapem se blíží začátek sezóny 2020/2021 a my všichni doufám a věříme, že i přes všechna úskalí současné doby a nutná omezení, začne v plné parádě. Elitní kategorie mají již přípravu v plné proudu, tréninkový proces dětských kategorií se naplno rozjede ve středu 2. září. vní vyžití dětí, které souvisí s každým sportem, nejen florbalem.

782_20200525_144646.jpg

FLORBALOVÁ AKADEMIE SE ROZŠIŘUJE. CHCE TO JEN CHUŤ A VŮLI TRÉNOVAT!

Florbalová akademie je klubový projekt na podporu talentované mládeže, který pod hlavičkou pardubického klubu funguje již čtvrtým rokem a zařazeni jsou do něj ti nejtalentovanější hráči z mladších a starších žáků. Trenéři akademie – Martin Zozulák a Ladislav Štancl do klubové akademie hráče vybírali společně s trenéry jednotlivých kategorií a cíleně oslovovali kluky a rodiče, kteří podle nich měli potenciál se ve sportu zásadním způsobem zlepšovat. Letos se to má ale změnit!

781_20200512_084813.jpg

Chceš hrát florbal na nejvyšší úrovni? Zapoj se do Sokolské výzvy 2020!

Máš ambice hrát florbal na nejvyšší úrovni? Chceš se zlepšovat jako sportovec, florbalista i jako člověk? Chceš prožít jeden den v Superligovém klubu? Pak je SOKOLSKÁ VÝZVA určená právě pro tebe. Druhým rokem veřejně otevíráme možnost prosadit se do všech našich elitních týmů včetně mužského A týmu - dorostenci, junioři a muži.

768_20200329_140120.jpg

"O zábavu máme postaráno téměř každý trénink, jelikož fantazie dětí nezná mezí", říkají trenérky Bára a Eliška

Úplně nejmladší SOKOLI, tedy přípravka, mají rozhodně tu nejlepší trenérskou péči. V čele realizačního týmu stojí Ladislav Štancl, trenér mužů a šéftrenér klubu. A trenérů v přípravce opravdu není málo. O děti a jejich sportovní rozvoj se v kategorii přípravky starají také jediné dvě zástupkyně něžného pohlaví v trenérských řadách – Bára Musilová a Eliška Kuchtová. Ani jedna z nich florbal nikdy nehrála, ale ke sportu mají blízko a u dětí jsou super oblíbené. Na otázky nám obě holky odpovídaly společně.

766_20200326_102526.jpg

"Cílem je vychovat zdravé sportovce – kluky a holky s láskou k jakémukoliv sportu a pohybu", říká trenér Honza Černohorský

Jan Černohorský je garantem letošní kategorie mladších žáků a k tomu zvládal letos i pozici asistenta hlavního trenéra mužského A týmu. Ve svém neflorbalovém životě působí na akademické půdě jako docent na pardubické univerzitě. Takže předávání informací a formování nové generace mu není cizí. V nafukovací hale pardubického Sokola se jeho žáci ale nezabývají ekonomickými teoriemi, Honza se z nich spolu s celým realizačním týmem snaží vychovávat hlavně zdravé sportovce.

765_20200324_094150.jpg

"Není nic lepšího, než když vidíte po hřišti běhat 40 spokojených dětí, které mají radost z toho, co dělají", říká Dominik Chmelař

Dominik Chmelař je jeden z nejoblíbenějších trenérů pardubických SOKOLŮ. Sám je odchovancem klubu a odehrál i několik sezón za mužský A tým. Jeho nejoblíbenějším sportem, samo sebou hned po florbalu, je hokej – konkrétně NHL. Se svým trenérským týmem drží pevně v rukou uzdu našim starším žákům, poslední mládežnické kategorii. Pak už se mladí sportovci vydávají do výkonnostního sportu. Jaký byla sezóna a jaká je práce u kategorie starších žáků se Dominik Chmelař rozepsal v následujícím článku.

762_20200320_111708.jpg

"Nezajímá mě kolik toho zvedneš, ale jak to zvedneš," říká kondiční trenér mládeže Ondra Almaši

Ondřej Almaši je kondiční trenér mládeže klubu Sokoli Pardubice. Jeho poznávacím znamením je úsměv, neskutečná energie a švihadlo. Často učí hrou a příkladem. U kluků jsou jeho tréninky oblíbené, když se v nich s hokejkou nepotkají. Co je podle něj pro trénink kondice důležité, jak je to s posilovnou a jestli je velký rozdíl mezi florbalem a hokejbalem prozradil „Almi“ v rozhovoru.